Bani pentru satele inundate

Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Mihail Dumitru, a cerut Comisiei Europene, printr-o scrisoare adresată comisarului european Dacian Cioloş, realocarea de fonduri în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală pentru reconstrucţia infrastructurii rurale afectate de inundaţiile din ultima perioadă.

Este vorba, mai exact, de suplimentarea măsurii 322 „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale” cu suma de 124.754.160 euro. Acestă suplimentare va avea loc prin realocarea economiilor de la măsura 611 „Plăţi complementare directe” și numai pentru realizarea lucrărilor de infrastructură rurală tehnico-edilitară în localităţile afectate de inundaţii.

Solicitarea vine ca urmare a inundaţiilor cu care se confruntă țara noastră și care au afectat 37 de judeţe şi 530 de localităţi în perioada 23 iunie – 5 iulie 2010, au dus la evacuarea a peste 18.000 de persoane din zonele afectate şi la pierderea a 23 de vieţi omeneşti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: